taalTaal/ Langue:

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Procesbeheersing

Procesbeheersing

Uw pers snel op kleur met Lithoflash en LithoScan

LithoFlash, het nieuwe inline meetsysteem van Lithec, kan zowel op bestaande als op nieuwe drukpersen in de formaten 52 cm tot 205 cm geïnstalleerd worden. De innovatieve meettechniek en "dynamische controle (LithoDyn)" verlagen de inschiet en verkorten de insteltijd.

LithoScan Professional is een meetsysteem voor de inline regeling van afdrukkwaliteit, dat niet alleen kleurdichtheid in de controlestrip, maar ook spectrale en kleurmetische waarden in de afbeelding meet. Afwijkingen in de meetstrip en in het beeld worden herkend en, indien  mogelijk, gecorrigeerd voordat een probleem ontstaat.
Daarnaast kan de drukker controleren of de voorinstel-data van de pre-press in orde is. Met deze eigenschappen waarborgt LithoScan Professional de kwaliteit en slaat de brug tussen de pre-press en de drukpers.

De LithoScan Professional is wereldwijd het enige meetinstrument dat in staat is om met één meetkop zowel densitometrisch als spectraal te meten. Deze software is ontworpen aan de hand van uitgebreide praktijkervaringen, op basis van spectrale meting aan de drukpers.

Een gebruiker van Lithoflash aan het woord:

"Om de inschiet verder te verminderen, snel op kleur te zijn en de kwaliteit constant te houden, suggereerde Wifac om LithoFlash van Lithec op onze KBA Rapida 162 te monteren. Camera's in de pers meten permanent elk drukvel en zorgen bij afwijkingen in real time voor correcties, zodat elk drukvel binnen de afgesproken band-breedte blijft. Dat werkt prima. We gooien vrijwel geen vel meer weg. De voorspelbaarheid van het drukwerk ligt nu op een continue hoog niveau.

Gedurende de installatie en testperiode hebben we door de Universiteit Twente een bachelor-opdracht uit laten voeren. Metingen voorafgaand aan installatie versus de te verwachten besparingen op inschiet, tijd en runability hebben een kritisch, maar correct rapport opgeleverd.

Met deze investering maken we een enorme sprong voorwaarts."

Bert Schipper
VOB Hardenberg (NL)

Klik hier voor het complete artikel over VOB Hardenberg.
Klik hier voor meer informatie en een video over Lithoflash.

Producten

Lithec

Rubberdoeken, perschemie, inkt, lakplaten, etc., etc.
Meer info
Onlangs verschenen: Wifacts 2019!
Meer info
Nieuwe editie Koenig & Bauer Report is verschenen
Meer info
NIEUW: Hugo Beck folieverpakkingsmachines
Meer informatie