PrimeBIO

PrimeBIO

De inkten van Van Son zijn sinds jaar en dag bij Wifac te verkrijgen. Dit oer-Nederlandse product blinkt dan ook uit met vernieuwende inkten die zich prima laten verwerken door het hedendaagse grafische bedrijf. Voor de milieuvriendelijke drukker is er PrimeBio, net als de Ultimate process-inkten geschikt voor hoge draaisnelheden. 

PrimeBio is een 4-kleuren inktserie voor drukkers die milieuvriendelijk produceren van drukwerk hoog in het vaandel hebben staan en waarbij het gebruik van bepaalde grondstoffen, zoals kobalt, uitgesloten zijn. 

De PrimeBio wordt geproduceerd met gebruikmaking van de allernieuwste technologieën op het gebied van vernis en hars en bevat tot 75 procent hernieuwbare grondstoffen. PrimeBio is vrij van kobalt en bevat minder dan één procent minerale oliën. 

De nieuw ontwikkelde vernissen zorgen voor een optimaal persgedrag met bijbehorende stabiliteit die een intense kleurkracht met hoge glans waarborgen. PrimeBio kent een stabiele inkt/vochtbalans, met name op snellopende drukpersen, inclusief het XL-formaat en 8-10 kleuren schoon- en weerdrukpersen. De PrimeBio process-inktserie kan snel verwerkt worden, heeft uitstekende droogeigenschappen en is bijzonder schuurvast.

Klik hier voor de specificaties.