Rapida 105 PRO

Rapida 105 PRO

Met de Rapida 105 PRO, gelanceerd tijdens Print China, presenteert KBA, de innovatieve persen bouwer uit Radebeul een nieuwe vellenoffsetpers in het middenformaat.

Eén van de belangrijkste functies van de Rapida 105 PRO zijn de volledige preset-mogelijkheden van de inleg tot en met de uitleg van de pers, iets wat niet vanzelfsprekend is in deze klasse. Job-wissels gaan snel en gemakkelijk. Alle persinstellingen van een job kunnen worden opgeslagen. Bij herhaalorders is tijdsbesparing en minder inschiet de winst.

De pers kent semiautomatische plaatwissels, waarbij de cyclus niet meer bedraagt dan 2,8 minuten. Ook scoort de Rapida 105 PRO productiepunten bij het wassen met de CleanTronic wasinstallatie.

De Drivetronic SRW die de rollen gelijktijdig wast is een optie. Met 'Fast Clean' wordt de wastijd van de rollen teruggebracht van vier naar twee minuten.

De nieuwe pers is uitgerust met Rapida inkteenheden met de bekende snelle responstijden. Bovendien bestaat de mogelijkheid om drukwerken los te koppelen. Dit bespaart energie, tijd en wasmiddelen en verhoogt de levensduur van inktwalsen.

Substraten
De pers kan uit de voeten met een breed scala aan papiersoorten en substraten. De Rapida 105 PRO is in staat om diktes variërend van 0,04 mm tot 1,6 mm te verwerken. Ook bij extreme veranderingen van de substraatdikte zijn er geen aanpassingen van de grijper nodig.

Het maximum velformaat van de pers in met 20 mm uitgebreid tot 740 x 1.050 mm. Met aanpassingen zijn ook speciale formaten zoals 750 x 1.050 mm of 780 x 1.050 mm te realiseren. De uiterst smalle meetstrip vergroot de netto bedrukbaarheid.

Verder is de pers uit te rusten met speciale componenten, zoals een rol-naar-vel eenheid, de mogelijkheid tot in line perforeren en nummeren. Deze opties maken van de pers een uiterst flexibele, universele productiemachine.

Energiezuinig
Een nieuw, intuïtief bedieningsconcept maakt de bediening van de Rapida 105 PRO nog gemakkelijker. Alle functies van de pers zijn te vinden op het touchscreen. De Rapida 105 PRO Ergotronic console kan zonder een data entry toetsenbord. Gebruiksvriendelijke pictogrammen zorgen ervoor dat de drukker snel vertrouwd raakt met de nieuwe pers.

Het nieuwe JobAccess programma maakt verdere besparingen in steltijden mogelijk tot 50 procent. Bovendien zijn alle meet- en regelsystemen, zoals bijvoorbeeld KBA QualiTronic ColorControl, beschikbaar voor de Rapida 105 PRO. Dit snelste besturingssysteem op de markt meet elke plaat en inspecteert elk tiende vel tijdens de productie.

De Rapida 105 PRO produceert dankzij het VariDryBlue droogsysteem tegen een laag energiegebruik. Dit wordt tot 50 procent teruggebracht door de hergebruikte hete lucht. Het volume van de afgevoerde lucht wordt ook geminimaliseerd. Energie wordt gebruikt en niet gewoon 'weggeblazen'.

HR-UV of LED-UV energiebesparende drogers - waardoor het afwerken van de gedrukte vellen vrijwel direct na het drukken kan beginnen - zijn ook op de Rapida 105 PRO te gebruiken. Het drogen met LED zorgt voor een langere levensduur van de lampen, een minimale warmteoverdracht in de drukkerij en een aantoonbaar hogere afdrukkwaliteit op ongestreken papier.

Klik hier voor meer informatie.