LithoFlash

LithoFlash

LithoFlash, het nieuwe inline meetsysteem van Lithec, kan zowel op bestaande als op nieuwe drukpersen in de formaten 52 cm tot 205 cm geïnstalleerd worden.

De innovatieve meettechniek en "dynamische controle (LithoDyn)" verlagen de inschiet en verkorten de insteltijd. De systemen zijn minder kostbaar dan vergelijkbare producten van de persfabrikanten terwijl ze even goed of beter presteren.

LithoFlash is een zeer compact meetsysteem. Tot 20 afzonderlijke camera's bewaken de gehele strip tijdens het drukken. Dankzij de flash bediening gebruikt het systeem zeer weinig energie, en de verlichting heeft weinig onderhoud nodig. De meetstrips kunnen tot 3 mm beperkt worden, afhankelijk van de drukcondities.

Dankzij "dynamic control" zijn de besparingen met het systeem enorm; de kleurdensiteiten zijn normaliter pas na 120 vellen correct. Daarvoor is een optimale kleur-voorinstelling nodig. Er is een externe referentie-camera beschikbaar voor opslag van de referentiewaarden. In de meetbalk is voldoende ruimte beschikbaar voor eventuele uitbreidingen, met inbegrip van registermeting en spectrale sensoren.

Het systeem wordt aangeboden met en zonder een online interface. In het laatste geval, kunnen zichtbare densiteitsverschillen handmatig snel en gemakkelijk gecorrigeerd worden op de pers. Dit resulteert in een minder dure oplossing, die ook geschikt is voor drukpersen zonder een online interface.

Klik hier voor de specificaties (Engels).